6 steg att nå lokala kunder:

Jag bor i fina staden Karlskoga men jag jobbar med att hjälpa företag med deras sociala medier. Det innebär att jag kan hjälpa kunder över hela världen – förutsatt att vi kan prata varandras språk. Du däremot kanske har en verksamhet som är beroende att verka lokalt där ni befinner er. Vad kan man göra då för att nå ut?

  1. Sätt igång och börja använd ”Platstjänster”. Nu kan du börja tagga dina inlägg i den staden du befinner dig i. Du kan också tagga området, länet, närliggande städer, områden och byar. Via denna tjänst kan du även söka information, på samma sätt som du hoppas att dina kunder gör så att de hittar dig.
  2. Hashtags! Använd det i dina inlägg och ange på samma sätt lokala uttryck, områden och geografiska platser som är i din bransch och närhet.
  3. Följ dina konkurrenter! Eller gör dem till dina kollegor? Att vara professionell handlar också om att bemöta sina konkurrenter proffsigt och det vill säga trevligt! Följ dem, lär känna dem och ha skoj.
  4. Samarbeta över gränsen. Hitta ett lokalt företag som är i en ny branch, inled ett samarbete. Kanske en tävling där man ska följa båda företagen i sociala medier?
  5. SOCIALISERA DIG! Ingen vill följa ett företag som inte ger något, vi blir dränkta i reklam så att det räcker och blir över. Skapa inlägg som berör och ge socialisera dig med andra sidor i ditt lokalområde.
  6. Betald annonsering. Här kan man ska kampanjer riktade endast inom ett område, åldersgrupp med ett visst intresse – självklart ger detta resultat!

Tycker du att det känns läskigt att komma igång med betald annonsering på sociala medier? Jag kan hjälpa dig att starta igång – ring, maila eller skriv här!

Må väl & ta hand om er! Idag ska jag ta en lunchpromenad i vårt vitbeklädda Karlskoga!

/ Annso Alanen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg