De flesta jag möter i mitt jobb vill ha hjälp med att få fler följare på sociala medier. Min motfråga blir alltid då ”varför då?” Vissa blir lite förvånade över min fråga då de tycker att det är väl en självklarhet? Låt mig då få förklara för dig vad sociala medier handlar om & varför jag ställer en motfråga.

Det är alltså sociala kanaler som hjälper oss upprätthålla våra relationer till våra vänner, bekanta, familj & släkt. Sen kommer företagare, kreatörer och influencers som banat en väg på kanalerna. De får stort inflytande och får sen uppdrag att marknadsföra diverse produkter eller tjänster via deras sidor. Hur har de växt till en stor följarskara? Hur har de så många som gillar och kommenterar? Har de bara postat en massa snygga selfies? Är det vackrast som vunnit? Nej så klart inte…

RELATIONER

Influencers med stort inflytande har skapat RELATIONER! Det är ju inget som sker över ett ”hej”. Du har ju inte en trygg relation till en person efter att ni hälsat? När säger du att du älskar en person du dejtat? När är ni redo att bli sambos? Jag gissar att det tar ett tag innan den djupare känslan uppstår? Med sociala medier behöver vi ha MASSOR av tålamod! Sen behöver vi förstå algoritmen. Den där som styr vad som visas för oss.

Algoritmen

Algoritmen känner av hur länge någon tittat på ett inlägg, hur mycket det kommenteras, lajkas, sparas & delas. Så för att få fler följare, så skapa inlägg som får mycket engagemang. När du får mer engagemang så visas du för fler konton. Har du gjort ett bra jobb då och har fler bra inlägg & en tydlig profil – ja då har du kanske fått en ny följare på kroken! ?

Foto: Branding You Photography

Jag har jobbat i snart 2 år med mitt konto och har idag ett bra engagemang på mina inlägg, reels och stories. Jag har idag ca 1600 följare – vilket har tagit mig 2 år att bygga upp. Långsamt och med rätt plan 6 strategi.

Mitt mål var aldrig MÅNGA följare. Nej det var att bygga djupare relationer, varumärkeskännedom, visa upp min expertis. Jag är inte för alla så mitt mål är inte flest följare. Jag vill ju ha en business som jag kan leva på. Fler följare betyder inte alltid mer pengar. Fråga dig istället om du vill öka omsättningen? Fler klick till din hemsida? Fler som läser dina nyhetsmail? När vi vet vart DU vill, då vet vi vilka siffror vi ska titta på?

Behöver du hjälp med en hållbar strategi? Kontakta mig så kikar vi på hur vi ska bygga något för DIN framtid ?

XOXO /Annso

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg