Så här gick det till att få nytt jobb när jag driver eget företag.

Min idé om att driva eget företag kom till mig just i starten av pandemin. Glöden som alltid funnits hos mig att få hjälpa andra nå sina mål & att få fritt utlopp för min kreativitet. Att jag själv inte var största experten på marknaden hade jag till slut insett – inte gör något alls! Jag kan ju lära mig på vägen och jag har alltid ett stort försprång av kunskap mot de som inte alls arbetat med detta. Jag är ju en doer och full nyfikenhet och iver. En expert på sitt område är inte alltid = den som drivet eget företag.

Sagt och gjort, jag frilansade, startad eget, investerade i kurser på omkring 25 000 kr, jag investerade i kursportal, mailprogram, bokföringsprogram, annonser, appar och ett nätverk.

När jag väl slog till och lanserade mina kurser kom kriget, sen kom ekonomiska krisen och teknikproblem. Det blev inte så lönsamt som jag hade hoppats. Jag började tacka nej till vissa uppdrag som tog mer energi och försöker skala till en bättra affärsplan. Jag vände & vred på varje sten, vilken nisch ska jag jobba med? Vilken målgrupp?  Den jag valt har numera dragit åt pengapåsen & jag behöver ändra om min affärsplan. 

Annso vid havskanten som tittar ut & funderar på framtiden.
Vid stranden på Gotland kan man stå & fundera på framtiden. Bild tagen av Branding You Photography.

Slutet på 2022 satt jag tom och utan motivation. Inte hade jag en tanke på nytt jobb då…

Skulle jag dra igång karusellen igen med kurslanseringar? Finslipa materialet? Starta en medlemstjänst?

Du som själv är ensam i ditt företag tror jag förstår mina tankar. Min affärsplan var inte hållbar i en inflation och det var inget som skulle mätta familjens magar. Jag hade två val:

– Hitta en ny eller tydligare nisch. 
– Jobba med bara sånt som jag ser är lönsamt och kanske inte alls det som jag brinner för att göra.

Då ringer en vän mig och säger ”är du dum i hela huvudet?! Sök tjänsten!”. – Vad vore vi utan riktigt bra vänner som vågar prata rakt ut? Ett nytt jobb kanske var exakt vad jag behöver? Hon såg det men inte jag.

Med hjälp av Canva drog jag ihop ett riktigt hett CV och ju mer jag tänkte på det – desto mer insåg jag att svaret var där. Jag vill jobba på detta fantastiska företag! Det här är ju drömjobbet!

Kollegor, nya utmaningar, andra arbetsuppgifter och ett arbete med en trygg inkomst. För att leva med 2 barn och hus i en inflation gör att man blir lite orolig för framtiden.

Törs vi boka den där där resan till Italien med vännerna? Har vi råd jag & maken? Hur ska vi fördela våra besparingar och planera för eventuella oförutsägbara utgifter? Du känner säkert igen dig nu med elkriser osv. 

Mitten av februari startar jag som kommunikatör på VarnumHälsan, företagshälsa med kontor i Karlskoga & Kristinehamn & 20 anställda.

Driver du eget företag eller anställd som kommunikatör?

Missa inte blogginlägget 7 tips för företagare att tänka på 2023

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg