N E W S – Reels / Filmrulle / Rullar

Tjohoo! Instgram kom med en spännande nyhet igår & vi var många som satt på nålar att få tillgång till den. Jag uppdaterade telefonen, appen och plötsligt låg den där! Jag har hunnit testa lite och vill så klart dela med mig av detta till er.

Ja det påminner lite om Tiktok och med tanke på läget för Tiktok så ser det inte alls lovande ut för appen. Läste nyligen att det måste in amerikanska ägare innan ett visst datum, annars kommer den förbjudas i USA. Så plötsligt och alldeles lägligt kommer Instagram med denna nyhet att göra små korta filmklipp på max 15 sekunder. Instagram gjorde liknande när Snapchat ökade enormt och skapade då stories eller Händelser om det är svenska versionen du kör på. Den grejen tänkte nog också alla i början att nja men se vilket enorm användning det skapat! Idag delar de flesta nåt på sin story varje dag och i flödet kanske några i veckan. Men åter till Reels som jag kommer benämna det som här.

Det är ett enkelt tillägg som du hittar genom samma väg som till din storie.

Du börjar alltså med att leta upp ljudet genom att klicka på noten. Du kan även gå till utforskaren och hittar någon annans coola videoklipp, trycker på ljudet och sen ”använd ljud”. Välj sedan önskat filter. Hittar du inget passande så skrolla så långt du kan till höger, så kommer ett förstoringsglas där du kan hitta massvis av gratis filter att ta ned. Sen är det bara att sätta igång att filma. Du gör det som i stories, dvs att hålla in den stora mittenknappen. När du släpper så pausas inspelningen. När du ska starta igång igen, måste du hämta nytt eller samma filter igen.

När filmen är klar, kan du fästa text. Du kan välja att texten dyker upp en kort stund eller ligger med i videon hela tiden. Jag rekommenderar att du väljer en kortare stund, för att sen låta en ny textrad poppa upp. Att tänka på här är att inte sätta texten för långt ned eller för högt då den kan synas dåligt sen när den är publicerad. Du går till en tidsram vart i videon som texten ska synas. Ramen kan man dra och flytta. När du sen känner dig nöjd så tryck på nästa steg, och här kan du skriva en fyndig rubrik som fångar upp. Använd gärna några hashtags som är relevant för din video. Någon som just nu trendar är #reelsinstagram men det viktigaste är att nå ut med ditt klipp till rätt publik.

Något jag nu läst mig till och som jag själv upptäckt är att denna nyhet har enorm genomslagskraft! Så ut och testa, du kommer ha roligt och även om det inte blir helt perfekt så lär du dig säkert något roligt. Vill du se mina reels, gå in på min Instagram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg