Är du beredd på en plötslig förändring?

Många talar ofta om att det är så viktigt med planering, organisera och ha framförhållning. Jag skulle vilja tala om vikten av att även kunna hantera situationer när inget blir som det är tänkt.

Du sitter där med en tydlig planering, klockslag och på minuten hur mycket tid du ska lägga på varje litet moment. Du har räknat in att det kan komma samtal och mail som stör din koncentration, du har planerat in mat och fikapauser, träning, sömn – ja allt för att få de bästa förutsättningarna för att allt ska hinnas med precis lagom till din deadline.

Plötsligt slår något helt oväntat ned som gör att du behöver kasta om hela din planering! Det kan vara ett samtal om att ett barn är sjukt, att du får ett erbjudande om ett uppdrag som behöver genomföras på direkten, eller en pandemi som strömmar ut och ändrar hela vår livssituation. Denna oväntade detalj kan vara både positiv och negativ men hur du jobbar med detta, kommer påverka dig långt framöver. Om du i efterhand reflekterar hur du

  • reagerade
  • agerade
  • tänkte

Covid-19 sipprade ut i samhället i mars och förändrade för oss alla och om vi bortser från rädslan att bli smittad själv eller de man håller kär. den stora självklara oron för oss alla – Var du då den som började reflektera över all negativitet som skulle påverka dig och din verksamhet, din omgivning? Hamnade ditt fokus på hur du skulle rädda dig eller hur du ska blicka framåt i en ny förändring? Försök tänk tillbaka hur reaktionen var när du insåg att förändringar skulle ske.

Jag tror många har kört lite åt båda hållen. Man blir rädd, arg, upprörd, irriterad, självisk, orolig, nervös osv. Som sagt åter igen, bortse från rädsla och oro för att någon ska smittas och/eller dö, för den är inget jag vill diskutera nu. Det handlar nu om förmågan att våga se varje förändring till något positivt. DET är något vi alla kan behöva öva på. Livet förändras så otroligt fort och i den digitala branschen svänger det värre än en bergochdalbana, så här gäller det att säkra fast bältet, hitta någon att hålla i dig i och sen kör vi!

Vill du att någon håller dig i handen med den digitala karusellen så finns jag här! Jag avlastar dig oron att du inte hinner vara uppdaterad på det senaste, jag har kollen och har jag inte det – ja då ser jag fram emot att lära mig och lösa det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg