Bara för att ett konto har många följare på Instagram betyder inte det att det exponeras för samma siffra. Några lyckas så klart med det men bara VÄLDIGT FÅ. Sluta titta på antalet följare när du ser ett nytt konto – titta efter engagemanget!

Jag ser dagligen konton som köpt sina följare. De har alltså köpt spök-konton, för att få en siffra att ”skryta med”? Var vaksam innan du samarbetar/anlitar någon via speciellt Instagram om du är företagare.

Istället för att fokusera på antalet följare på Instagram så finns här flera tips på hur du kan säkerställa ett samarbete:

💡 Be om skärmbild på färsk statistik på räckvidd och exponering sett 30 dagar bakåt. Vissa konton som legat vilande en period kan ha tappat sin räckvidd + att algoritmen har ändrat om stort.

💡 Ta hjälp av företag som har kunskapen och kan kontrollera så att ni får rätt matchning.

💡 Kontrollera statistiken med tex Not Just Analytics.

Jag har 2 033 följare men en räckvidd på 60 000 senaste månaden. Det beror på en stor anledning & det är mina reels ✌️

Statitsik från Instagram som visar Annsos konto som exponerats 60 000 gånger på en månad. Visar även att 30,5 tusen av dessa kommer från reels.
Stor del av konton jag exponerats för är tack vare mina reels.

När man publicerar reels på Instagram når du väldigt många, speciellt de som inte följer dig. Det är viktigt att ha med detta i sin beräkning så att du inte skapar en video i tron att ”de känner ju mig”. Skapa content som berör och som fångar nya potentiella köpares uppmärksamhet till ert fretag.

Jag ser också de som hävdar att de ”jobbat upp ett konto” på Instagram och därefter utger sig för att vara ”expert inom området”. Detta blir rent bedrägeri för om ett företag anställer denna person på de grunderna så har personen i fråga inte den kompetens som hen utger sig för att ha.

Det är stor skillnad på att skapa inlägg, reels, videos osv på sociala medier i privat syfte eller i marknadsföringssyfte. Var noga vid en rekrytering! Behöver du hjälp kan du alltid skicka ett mail till mig & har inte jag svaret så vet jag troligtvis andra jag kan rekommendera i branschen.

Annso tittar ut vid havet på Gotland vid stranden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg