Instagram introducerade reels 5 augusti 2020 för att konkurrera mot den omtalade kanalen Tiktok. Många av Instagrams funktioner har kopierats från andra kanalers funktioner och då kom även vertikala videos, de som är avlånga & täcker hela telefonens skärm.

När nya funktioner introduceras på sociala mediers kanaler så premieras alltid dessa. Allt för att få användarna att nyttja de nya funktioner. Alla vet ju att nytt kan vara läskigt och ovant? Så ibland behöver vi en morot. En sådan morot är perfekt för företagare att haka på! Här får man gratis skjuts ut & exponering bland sociala medier.

Instagram händelser kopierades av Snapchat och blev en stor framgång för Instagram. Det är en bild eller video upp till 15 sekunder som endast finns synligt 24 timmar. Dessa händelser syns när du öppnar Instagrams app, direkt högst uppe i din vy. Här ser du alla dina följaren profilbilder och när de har delat någon händelse så ser du detta där.

Instagram Händelser är funktion du använder för att fördjupa dina relationer till dina följare.

Här brukar man tala om att vi visar hur verkligheten ser ut. Eller som på engelska kallas behind the scenes. Händelser på Instagram är perfekt att visa vem du är bakom den polerade ”fasaden”. Tänk att ditt flöde är ditt digitala skyltfönster och stories/händelser är när du visar in i butiken. Kanske du tar med kunden in i fikarummet? Till kontoret där du bokför? Processen hur produkten kommer till liv?

Vart hittar jag händelser på Instagram och hur vet jag om någon delat? MEd en rosa ring runt profilbilden så har det kontot en händelse.

Instagram REELS är något som syns i ditt flöde på din profilsida. Det är en video oftast omkring 15 sekunder lång. Videon klipps ihop av flera klipp till en video som då kallas reels. Har du en öppen profil (företagare eller kreatör) så har du stora möjligheter att nå ut till många nya följare.

Instagram själva prioriterade reels när de släppte funktionen men i våren 2022 meddelade Adam Mosseri att de nu ser att användarna på Instagram konsumerar i snitt 20 % mer reels än de andra funktionerna. Det kan nu tolkas som att de inte längre behöver prioritera funktionen då användarna själva föredrar video på sociala medier.

Så vad är skillnaden mellan reels & händelser på Instagram?

För att sammanfatta detta så är alltså två skilda funktioner som du hittar på olika ställen på kanalen. Den ena funktionen (händelser) försvinner efter 24 timmar och lämpar sig bäst för att fördjupa relationerna till dina följare. Reels är funktionen som du visar upp din verksamhet via video. Denna funktion brukar normalt sett ge otroligt mycket mer exponering ut, än någon annan funktion på Instagram. Lämpar sig alltså extra bra till dig som vill nå nya kunder och följare.

Hur ser reels ikonen ut och hur hittar jag bland mina reels på profilsidan.

I skrivande stund har mitt konto nåts av 77 000 konton och trafiken av dessa kommer 70 % från reels. Tänk så enkelt vi kan göra det för oss genom att skapa videos istället för bilder? Jag har idag utbildat över 120 företagare och privatpersoner. Kan de – så kan du!

Vill du lära dig mer om Reels? Håll koll på när jag öppnar kursen REELTASTIC nästa gång här. Eller via mina mailutskick som ofta innehåller många bra tips kring sociala medier för småföretagare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg