Sociala medier kanalen Tiktok växer med stor framfart och Tiktok för företag likaså. Att finnas där konsumenterna spenderas sin lediga tid, där de söker fakta och där de söker inspiration är idag den allra bästa marknadsföringen.

På Tiktok handlar det inte om att skapa reklam – då är du helt fel ute! Här skapar du sånt som är underhållning. Många företag har gjort detta på olika vis och många har lyckas med stor framgång. Tiktoks egna ord är ”Don’t make ads, make Tiktok’s” – vilket förklarar det så tydligt. Det viktiga här är att förstå både kanalen och konsumenten.

Slutet på oktober gick Tiktok om Netflix bland unga internetanvändare i mest stream’ad tjänst i USA. Läs här mer om detta.

Tiktok är inte bara de unga, de har bara visat vägen precis som de alltid gjort. Se till att ni inte är för sena med att hitta till Tiktok. Redan nu är det tjänsten unga använder för att söka svar istället för Google.

Vuxna spelar in en video med texten Tiktok

5 steg för att lyckas på Tiktok för företagare:

  1. Ingen reklamfilm här inte
  2. Håll koll på trenderna
  3. Var äkta
  4. Musiken
  5. Hemmagjord känsla

Om ni delar samma videos som gett bra resultat på andra sociala medier kanaler är det med stor sannolikhet att det inte alls kommer att passa på Tiktok. Kanalen har en egen algoritm och användarna är vana med dessa videos. Om det plötsligt dyker upp en video likt den du ser på reklamavbrottet på tvn kommer den genast svajpas bort. Här är det kräset!

Våga vara modig och visa er äkta – då ser ni snabbt framgångarna. För på Tiktok kan det gå på en natt, även för företagare!

I slutet på november 22 släpps kursen ”Grundkurs i Tiktok” som är en digital kurs i Tiktok för företagare. Från att skapa ett nytt konto till att publicera din första video. Jag tar dig steg för steg med videolektioner & visar dig alla grunder som behövs för att komma igång. Maila mig redan nu för att inte missa inbjudan då kursen öppnas här.

Varmt välkommen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg