5 sätt att förbättra dina sociala medier

Vi tar det från början, fem steg till dina sociala medier.

  1. Använd de kanaler där dina kunder finns. Beroende på vilken målgrupp din verksamhet har, så bör du finnas där dina kunder finns. Har du tex en hårsalong som vänder sig till både unga som gamla, skulle jag rekommendera dig att finnas både på Facebook, Instagram, Snapchat och Tiktok. Det behöver inte betyda att du ska uppdatera dagligen men när kunderna söker, så hittar de dig snabbare på sin plattform.

  2. Konversera med dina följare. Algoritmen läser engagemang vilket innebär att den prioriterar konversationer. Det innebär att kommentarer är något du VERKLIGEN ska bli glad och tacksam för! Efter att du publicerat ett inlägg, följ upp inom en timma och besvara alla, kanske även med en följdfråga.

  3. Våga bjuda på dig och Er! Kolla vilka företagskonton du följer? Varför följer du dem? Antagligen för att de förmedlar information du vill ha, de berör dig på något plan? Våga bjuda in dina följare i lunchpausen, det behöver inte alltid vara 100 % städat om bilden förmedlar ert varumärke.

  4. Tänk på ljuset! För att få bra bilder och film, se till att du som tar kortet alltid har solen i ryggen.

  5. Max 1 inlägg i födet per dag. Vi blir alla överösta med information och delar du för ofta så tröttnar följarna snabbt. På både Facebook och Instagram finns ”story/händelser”, här kan du dela mer oredigerade bilder.

 

Självklart finns mycket mer om detta att berätta och djupdyka inom sociala medier. Vi tar det lite kort från början och känner du ”NEJ, jag vill ha mer NU..!”. Klicka iväg ett snabbt mail till mig då så se vi på en kopp kaffe, jag bjuder!

#kundnöjdhet #kundengagemang

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg